2013. 11. 10.

5 dolog, amit megtudtunk a Raise the Dead epizódból

Halottkeltés | A cikk forrása |

01) Néha nagyon nehéz összerakni egy mutatványt. A "Bullet Catch" epizódban már betekintést nyertünk a problémába, de érthető módon a "Raise the Dead" ezt egy teljesen új szintre emelte. Nem szerezhetsz csakúgy egy holttestet, és még ha sikerül is találnod egyet, a következő probléma az, hogy elmagyarázd, mit is akarsz tenni vele. Együtt kell éreznünk Spiróval, akinek ezt a nagyratörő tervet olyan embereknek kell előadnia, akik nemcsak hogy szkeptikusak, hanem határozottan meg vannak döbbenve. Ennek ellenére nem adja fel és végül is leszállítja a mutatvány leglényegesebb összetevőjét.

02) Az Angel Csapat tagjai nem mindig értenek egyet. Különösen, ha az egyikük neve szerepel a projekt élén, a többiek azt feltételezhetik, a szerepük annyiban merül ki, hogy követik az utasításokat és mindig egyetértenek. Miközben Criss csapata általában támogatja (még ha kicsit ideges is) az ötleteit, ezen a héten láthattuk először őt és Banacheket vitatkozni. Nem arról van szó, de a véleménykülönbségüket érett felnőttként kezelték, ami nem mindig jellemző a mai társadalomra. Egy Aaron Sorkin "Sports Night"-jából vett idézettel élve, "Ha okos vagy, vedd körül magad olyan okos emberekkel, akik nem értened veled egyet."


03) Ha profi bűvész vagy, ott kötsz ki, hogy lenyelsz egy csomó veszélyes dolgot. A legközelebbi epizódban lesz egy olyan könnyelmű pillanat, amikor Criss a Fremont Streeten tűket nyel le. Mindezt azután, amikor már láttuk őt a "Cement Grave"-ben borotvapengéket lenyelni, a "Blind"-ban pedig Ludacris pénzével tette ugyanezt, mielőtt kivágta volna a karjából. Akárhogy is csinálta a trükköket, sokkal közelebb kellett kerülnie ezekhez az éles tárgyakhoz, mint amennyire mi azt még biztonságosnak érezzük.

04) Criss Angel nem köcsög. Bocsi, Odaát. [A Supernatural című sikersorozat 4. évad 12. részének viccesnek szánt angol címe az volt, hogy Criss Angel is a Douchebag, magyarul ezt Halálos bűvöletnek "fordították". Az epizódban bűvészek halnak sorra mutatványaik közben - Éowyn] De ha te cinikus vagy és Criss-t az imidzse alapján ítéled meg, kapsz egy egész leleplező betekintést a "Raise the Dead" epizódban. Hallgatni őt, miközben elmondja, miért is akarta végigcsinálni ezt a mutatványt nemcsak azt mutatta meg, hogy mennyire elkötelezett a bűvészmesterség iránt, hanem hogy mekkora szenvedély lakozik benne. És amikor eljött a tettek ideje, az ahhoz való ragaszkodása, hogy minden érintett megértse a helyzet súlyosságát, ahogy az egész folyamatot illő komolysággal kezelte, és a jelenlévők közül kiválasztott önkéntessel való törődése is azt bizonyítja, hogy Criss nagyon jófiú. Kezeskedhetünk érte.

05) Soha ne felejtsd el megbecsülni a családodat és a barátaidat. Ez inkább emlékeztető, mint újdonság, de nagy jelentőséggel bír, mert átkozottul fontos. Az epizód egész élménye, legyen akár maga a mutatvány, akár különböző emberek véleménye róla, felhívja a közönség figyelmét arra, hogy gondoljon az életre és a halálra - különösen arra, hogy milyen nehéz elveszíteni egy szerettünket, és arra az érzésre, hogy mindannyian vissza akarjuk őket kapni. Megéri arra szánni néhány percet, hogy a számodra különleges emberek felé odafordulsz, csak egy pár szó erejéig, mert most kaptunk egy emlékeztetést azzal kapcsolatban, mennyire véges is az élet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése