2013. 11. 26.

5 dolog, amit megtudtunk az Alligator Torture Escape epizódból

Halálos játék 250 éhes aligátorral | A cikk forrása |

Egy középkori kínzóeszköz és egy horda éhes aligátor kombinációja elég volt egy ütős epizódhoz. Nézzük csak, mit tudtunk meg a cikkíró szerint belőle:

1) Néha útra kell kelni a műsor kedvéért. Ez a BeLIEve első olyan epizódja, amelyben Criss Las Vegason kívül szerepel. Bár Vegas-ban vannak cápák (Mandalay Bay) és tigrisek (Mirage), ám nincsenek aligátorok. Az egyetlen olyan hely, ahol rendelkezésre állnak a szükséges hüllők és elég hely a mutatványhoz, az Florida. Ez azt jelenti, hogy az egész Angel Csapat és egy csomóan a személyzetből ki kell, hogy menjen a terepre. Ha azt hiszed, nyaralni menni repülővel drága, gondold át egy pillanatra, mennyibe is kerülhet egy egész bűvészcsapat mozgatása, a tévéstáb és az összes ember felszerelése. Ez egy emlékeztető azzal kapcsolatban, hogy ezek az fickók milyen nagy méreteket öltő dolgokkal foglalkoznak minden nap.


2) Az ördög valóban a részletekben rejlik. Le a kalappal a látványtervező John Farrell és az építőmester Doug Malloy előtt, akik valóban az Angel Csapat gerincét alkotják. Ez az a két úriember, akinek meg kell alkotnia, akármi is szükséges Criss ambíciózus ötleteihez, és amint azt ezen a héten láttuk, néha nem sok minden áll ehhez rendelkezésükre. John tervezte a kínzóeszközt - a mutatvány központi elemét - ehhez csak egyetlen fényképe volt. Aztán Dougnak meg kellett építenie a tervek alapján. És ezek után össze kellett dugniuk a fejüket, és olyan dolgokat megbeszélni, mint a magasság és a zár helyzete. Vagy később, hogy milyen magasan kellene lennie a darunak, hogy az aligátorok ne egyék meg ebédre a főnököt. Ez nem csupán egy utazás volt az Otthoni Lerakatból, majd két óra múlva minden kész. John és Doug az a két fickó, aki a gyakorlati dolgokkal foglalkozik, hogy Criss a bűvészetre koncentrálhasson, és ezért jár nekik a hatalmas taps. És ölelés. És néhány aszpirin.

3) Ha profi bűvész leszel, fizikai állóképességgel is rendelkezned kell. Miután John és Doug megépítette a szerkezetet, le kell tesztelniük Criss-szel, és ez az, ahol bepillantást nyerhet az ember a fizikai edzettségbe, amely szükséges ehhez a munkához. Nincs benne semmi meglepő - ha az a munkád, hogy kiásd magad egy cementsírból, nyilvánvalóan nem látogatod minden nap a Luxor fantasztikus büféjét - de más látni és megérteni, hogy igen, a fájdalom is benne van a pakliban. A sikeres bűvészet nemcsak abból áll, hogy sikeresen végrehajtasz valami őrültséget, hanem testileg is rendben kell lenned hozzá.

4) Semmi különbség nincsen az utca és a színpad között. Ez az, amit Criss elmond ezen a héten az egyik kis bejátszásban, és érdemes emlékezni rá. Már megállapítottuk, hogy a bűvésztrükknek nem kell nagyméretű színpadi produkciónak lennie ahhoz, hogy lélegzetelállító legyen. És a legjobb bűvészeket nem kell színpaddal ellátni ahhoz, hogy történjen valami. A BeLIEve minden epizódjában láttuk Criss-t hétköznapi helyszíneken trükköket bemutatni. Ha bármi zavar benne, akkor az nem az, hogy hogyan csinálja, hanem hogy látszólag sehová nem tud anélkül elmenni, hogy ne kelljen valamit bemutatnia. El tudod képzelni, hogy állandóan ennyire a figyelem középpontjában legyél? Az őrületbe kergetne. De ez egy másik ok, hogy Criss miért sokkal nagyszerűbb, mint mi.

5) Időnként még Criss Angel is ideges lesz. Van egy remek mondás, amely így szól, "A bátorság nem a félelem hiánya, hanem az a döntés, hogy valami más fontosabb a félelemnél." Láttuk a Bullet Catch epizódban, de most ismét látjuk, mert Criss abból él, hogy veszélybe sodorja magát, ami nem azt jelenti, hogy nem emberi lény többé. Van idegrendszere és ugyanúgy aggódik, mint bárki más; a különbség annyi, hogy képes túljutni ezeken az érzelmeken, azért hogy elérje a céljait. "Mit gondolok én?" kérdezi hangosan. Nem tudjuk, mit gondol - de megemeljük előtte a kalapunkat, hogy véghezviszi azt, ami elől a legtöbbünk ordítva menekülne.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése