2013. 10. 13.

A félelmetes szabadulás üti Houdini mutatványait


Robin Leach cikke | 2013.10.10.

11 nagyon ijesztő percbe telt a BeLIEve bűvészének, Criss Angelnek szerda este a dupla kényszerzubbonyból való szabadulás, miközben fejjel lefelé lógott négy emelet magasságban a zsúfolt New York-i Times Square-en. 

Egy 20 kilós súly volt a nyakára hurkolt kötélhez erősítve, ami összeroppanthatta volna. A közönség először még éljenezte, majd halálos csend lett, ahogy a Luxor sztárja küzdött BeLIEve című, a Spike TV-n kedden induló új sorozatának reklámozása közben.
"Csak pörgött, dobálta magát, és egyre vörösödött a feje. Aggódtam, hogy nem sikerül neki," mondta egy néző. "Hallani lehetett, ahogy az emberek levegő után kapkodnak a rémülettől."
 
Két egész percbe telt neki, hogy kiszabadítsa az egyik karját. Criss a UFC harcos Randy Couture-rel edzett, hogy fejlessze az állóképességét a súly elviseléséhez.
Négy perc után kiszabadította mindkét karját és akkor már képes volt félredobni a súlyt és leszedni a kötélhurkot a nyakáról. 11 percig lógott az állványzaton.

"Houdini ilyet soha nem csinált," mondta Criss. "Sőt, még soha senki. Hatalmas nyomás van a fejemen, és nehéz járnom a megerőltetés miatt - rendkívül kényelmetlen."

Ma reggel Criss ezt írta Twitteren: "Ma nagyon érzem a nyakamban és különösen a lábamban."  
A tegnap esti halállal dacoló mutatványnak órákkal korábban el kellett volna kezdődnie, de New York városának vezetői késleltették, mert két nappal korábban Manhattan egy másik részén egy daru elakadt, emiatt új engedélyekre volt szükség.

Criss számára ez egyfajta visszatérés volt a kiindulópontra, hiszen 2001-ben a Broadway és a 43. utca sarkán kezdte előadni a trükkjeit. Most minden idők legnagyobb szabadulómestere már jogosan tarthat igényt a legendás Houdini örökségére. Egy Las Vegas-i fotós ezt mondta nekem a helyszínen: "Ez látványos volt, New York ezelőtt még nem látott ilyet. Criss igazán büszkévé tette Las Vegast."

Criss megígérte, hogy az induló új sorozat tizenegyedik, decemberi záróepizódja élő adás lesz, egy háromszoros mutatvány Las Vegasban. Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése