2015. 01. 27.

Kritika: Criss Angel mesteri volt a New York-i The Paramountban


Huntington - Január 23-án a világhírű bűvész, Criss Angel lenyűgöző előadást nyújtott a The Paramountban, a "Mindfreak Live!" turné állomásán. | Forrás |

A műsora két asszisztensének humoros jelenetével indult, és ő utánuk vette birtokba a színpadot. "Long Island," kiáltotta. "Hazajöttem. Készen álltok?"

Angel az átlátszó fülkés trükkjével kezdett, amelynek során négy női asszisztense jelent meg a fülkékben másodperceken belül. Ezt követte a "metamorfózis" trükkje, amivel ma is tartja a világrekordot. Ez már igazán látványos volt.

"Long Island. Itt vagyok. Ez 18 évembe került," mondta Angel, és aztán megcsókolta a The Paramount padlóját. Megjegyezte, hogy anno huntingtoni klubokban lépett fel, és most négy telt házas előadásban szerepelni nagyon hízelgő. "Szívemből köszönöm mindnyájatoknak," mondta a Long Island-i közönségnek. "Üzenem a szkeptikusoknak, hogy azt kapod, amit látsz."

Angel jól kommunikált a közönséggel, és arra kért három rajongót, hogy adjanak neki különböző információkat (név, kedvenc szín és szám), és minden részlet, amit megemlítettek, ott termett egy plafonról lelógó lezárt dobozban, mivel előtte megjósolta, mit fognak neki mondani.

Ezt egy ügyes kardozós bűvészjelenet követte, majd az önként jelentkező egy Nick nevű 15 éves fiú volt, aki "Houdini pohár és labda" trükkjében szerepelt, amelyet Angel életnagyságú poharakkal mutatott be, azonban az egyes poharak alatt az asszisztensnői bukkantak elő labdák helyett. Hogy kifejezze háláját az önkéntességért, Angel búcsúajándékként Nicknek adott egyet a bűvészdobozaiból.

A következő trükkje, amely során lenyelt öt borotvapengét, lenyűgöző volt, de figyelmeztette a közönséget, hogy ezt senki ne próbálja ki otthon. A negyeddollárosokkal előadott trükkje szintén tökéletes volt, mivel képes volt megsokszorozni azokat közvetlenül az emberek szeme előtt, mindezt játszi könnyedséggel.

Az est egyik fénypontja volt, amikor felvitt egy férfit és egy nőt a színpadra, akik kiválasztották a kedvenc plüssállataikat. A műsor vége felé, amikor a közönség már azt hitte, Angel trükkje nem sikerült (mivel az önkéntesek más-más állatot választottak), ismét bebizonyította az ellenkezőjét. Ez az a trükk, amit a rajongóknak muszáj élőben látni ahhoz, hogy elhiggyék. 

Ahogy telt-múlt az este, a trükkjei egyre kidolgozottabbak és összetettebbek lettek. Olyan nagy volt a csend a The Paramount színházban, hogy még a légy zümmögését is meg lehetett hallani. Előadta az "Illúziók Ura Halálsugallat" trükköt is, amely során lehulló kardok voltak hivatottak felnyársalni (és szíven döfni), mégis képes volt diadalmaskodni. Hogy bebizonyítsa, hogy a kardok valódiak, bemutatta a trükköt egy görögdinnyén, ami kettéhasítva végezte, majd odaadta a dinnyét szuvenírként egy nézőnek.

Egy asszisztensnőjét kettéfűrészelte egy hatalmas elektromos fűrésszel, amely a show egyik leggroteszkebb jelenete volt, még figyelmeztette is az émelygőket, hogy ne nézzék, mivel korábbi  műsorok során előfordult, hogy néhányan ilyenkor elájultak a közönség soraiban.

"Emlékszem arra, amikor még klubokban léptem fel, és a leghangosabb rész mindig a hátsó volt. Még mindig ez a helyzet?" kérdezte, mielőtt lement volna a közönség közé.

Az egyik legmeghatóbb pillanat az volt, amikor a vége felé egy olyan dzsekit viselt, amelyen az amerikai és a görög zászló egyaránt rajta volt, kimutatva, hogy mennyire büszke a származására.


Angel megjegyezte, hogy áldottnak érzi magát, és hogy 18 évébe került, hogy "máról holnapra" sikert arasson. Megosztotta azt is, hogy Vegasban 400 fellépése volt és aziránt is érdeklődött, van-e valaki a középiskolai barátai közül a közönség soraiban? Meglepetésére sok ismerős arcot látott, még mielőtt megjegyezte volna, hogy itt a The Paramountban lenni számára a nagy "viszontlátást" jelenti.


Az ítélet:

Mindent egybevetve, Criss Angel műsora a The Paramountban magával ragadó és kiváló volt. Minden kétséget kizáróan bebizonyította, hogy világviszonylatban ő a legjobb a szakmájában. A csapata és az asszisztensei is kivételesek. Megérdemelte az álló ovációt a szülőhelye közönségétől. Criss Angelt megéri élőben látni, bármikor is jöjjön. A "Mindfreak Live" előadás 5-ből 5 csillagot kap.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése