2013. 12. 01.

5 dolog, amit megtudtunk a Double Straight Jacket epizódból

A dupla kényszerzubbonyos, sérüléses, családlátogatós, sztorizgatós epizód :) | A cikk forrása |

1) Ha nem tudod, tudd, hogy nem tudod. Ez az igen érdekes mondat igazából a legtöbb BeLIEve epizódra igaz, különösen erre. Miközben tanácsot keres azzal kapcsolatban, hogyan lehet a nyakára kerülő súlyt elviselni, Criss meglátogatja a barátját, az MMA-harcművész Randy Couture-t. Randy másodszor szerepel a műsorban, ahol elmagyarázza, hogy kétféleképpen is meg lehet fulladni, és hogy milyen érzés, ha valakit fojtogatnak. Láttuk már Criss-t számos szakértővel konzultálni, amikor egy mutatványban előfordult némi rizikófaktor, amelyre fel kellett készülnie, vagy jobban oda kellett figyelnie. Sikerének egyik kulcsa az, hogy időt fordít a tanulásra. (Az is beszédes, amikor látjuk, hogy még Randy Couture-t is meglepi egy kissé, hogy Criss mit is akar csinálni.)

2) Hogy készül a bűvész. A Double Straight Jacket epizód legnagyobb részét az tölti ki, hogy Criss hazalátogat a családjához, találkozik a családtagjaival, és elmeséli Krystynnek, hol, hogyan és miért kezdődött el a bűvészkarrierje. A rajongóknak nem sok újdonsággal szolgál, de az átlagnéző számára meglepő lehet, hogy minden, amit most látunk, egy olyan átlagos gyerekszobában kezdődött, akárcsak bármelyikünké volt. Criss nem luxusba született, és nem is ismert senki olyat sem, aki kinyitotta volna előtte a kapukat. Egy álom, éveken át tartó kemény munka, és a hozzá közelállók támogatása volt az (róluk mindjárt bővebben), ami lehetővé tette a számára, hogy Criss Angellé váljon. Ez emlékeztető arra nézve, hogy ha szenvedélyesen szereted, amit csinálsz és hajlandó vagy érte állandóan dolgozni, bármi lehetséges.

3) Soha ne becsüld alá a papírmunka fontosságát. A legtöbb ember nem élvezi a papírmunkát. Általában jobb dolgunk is van a papírok töltögetésénél. De a helyszíneket intéző Spiro küzdelme ebben az epizódban bebizonyítja, hogy nem szabad alábecsülni a papírmunkát. Criss egész mutatványa egyetlen engedélyen múlt, és ha a csapat nem kapta volna meg, akkor le kellett volna fújni az egészet. Criss, az Angel Csapat és a stáb órákon át tartó munkája, akik tudják, mennyi pénzbe került, és az idő és erőfeszítés, hogy az egész produkciót New Yorkba vigyék, semmivé vált volna. Nem derült ki, végül hogyan sikerült elintézni az engedélyt, de akárhogy is történt, Spiro, minden tiszteletünk.

4) A család és a barátok fontossága, és hogyan hat rájuk, amit csinálsz. Ebben az epizódban lehetőségünk van találkozni Criss néhány fontos családtagjával - az édesanyjával, az egyik bátyjával, és a nagynénjével, aki első körben felelős azért, hogy Criss érdeklődni kezdett a bűvészet iránt. (És ha jobban megfigyeled, látható a háttérben Criss csapatából is néhány tag.) Egy igazán megható dolog ebben az epizódban, amikor az ő szemükön keresztül látjuk Criss munkáját. Criss szerettei mindennél fontosabbak a számára, és nyilvánvalóan büszkék arra, amit elért. De nem mindig könnyű végignézni, ez derül ki egyértelműen abból, ahogy az édesanyja aggódik érte (mivel ő az édesanyja, és az édesanyák már csak ilyenek, különösen, ha Criss Angelnek hívják a gyereküket). Egy pillanatra gondolj arra, milyen érzés lenne nézni a fiadat, a bátyádat, a férjedet, vagy a legjobb barátodat valami könnyen végzetessé forduló dolgot tenni, miközben semmi egyebet nem tehetsz, csak ott állsz. Ezek az emberek támaszt érdemelnek, amiért állandóan támogatják Criss-t, és amin keresztülmennek.

5) Következmények. Nem volt róla szó ebben az epizódban, de a rajongók tudják, hogy ez a mutatvány súlyosbította Criss már meglévő vállsérülését, ami miatt 2014 elején műtőasztalra kell feküdnie, hogy elkerülje a maradandó károsodást. Ez az információ határozottan más fényt vet erre az epizódra. Még ha hatalmas dolgokat is visz véghez, Criss akkor is csak egy ember (és ő lenne az első, aki ezt közölné veled). Nagy kockázatot vállal, ami azt jelenti, hogy meg is sérül - és a szakma iránti elkötelezettsége alapján a tőle telhető legtöbbet fogja nyújtani. Ezúton kívánunk Criss-nek mielőbbi gyógyulást, és tudjuk, hogy hamar vissza fog térni egy újabb kihívásra.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése