2008. 09. 28.

Egy Angyal a hetedik mennyországban

BeLIEve - megdöbbentő eladási adatok! Az új live-show-ra gyorsabban "tűnnek el" a jegyek, mint amilyen gyors Criss néhány hihetetlen illúziója közben. Pénteken zajlott az első tesztelőadás, 5 millió értékben adtak el jegyeket a pénztáraknál.

"A hetedik mennyországban érzem magam," mondta Criss, miután vége lett az előadásnak, amellyel egy 15 éves álma vált valóra.

Egy Cirque-főnök ezt mondta: "A jegyeladások fantasztikus ütemben folynak -- jobban, mint amikor az MGM-ben indultunk a KÁ-val, vagy a New York-New Yorkban a Zumanity-vel. Majdnem ugyanúgy, mint ahogy a Mirage-ban a Beatles Love indult, de az egy kivételes, világméretű eseménye volt egy 40 éves örökségnek ... Nem is lehetnénk boldogabbak a Believe nagyszerű indulása miatt -- az eladások a vártnál, vagy a reméltnél jobban zajlanak. Már napi több, mint 1100 jegynél járunk, és ez naponta növekszik --  arról nem is szólva, hogy igazából a Believe még el sem indult.
Az az irányelvünk, hogy csak a következő négy hónapra előre adunk el jegyeket, így a tesztelőadásokkal és az október 31-től induló előadásokkal együtt január végéig 45 000 jegyünk van. A következő két hétre már nem lehet jegyet kapni! Ez egy elképesztően erős indulás."


Szóval, az aggódó rajongók megnyugodhatnak, ezen a héten a Mindfreak évadzáró epizódjában Criss nem halt meg, él és jól van - és még több csodát tesz a piramis alakú kaszinó-hotelben. A Mindfreak rajongói tömegével jelentek meg az első tesztelőadáson, ahol a végén majdnem kétperces álló ovációval ünnepeltek. A tömeghisztériát tévések filmezték, és a bejáratnál fémdetektorokon kellett átmenni, és le kellett adni a fényképezőket és a telefonokat, nehogy az október 31-i gála premier előtt kiszivárogjon valami az előadásból, még mielőtt az elnyerné a végleges formáját.
A rajongók egy halom ajándékot vittek Criss-nek, aki a színpadra vitte azokat, még a show kezdete előtt. Volt ott minden, a nyulaktól kezdve a virágokig. Egy alabamai hölgy egy transzparenst készített, amin Houdini és Criss macskája is szerepelt. Criss azonnal beburkolta magát egy takaróba, és a közönség nagy ámulatára lebegni kezdett. És ha mindez nem lett volna elég, hirtelen eltűnt, a takaró üresen hullott a padlóra - Criss pedig, egy kilőtt puskagolyónál is gyorsabban bukkant fel a színház közepén, a rajongói között. Ez mind a show kezdete előtt történt. Talán ez volt a legelső olyan alkalom, amikor Criss-t bárki így mosolyogni látta, miközben ezt kiáltotta: "Jól fogunk ma este szórakozni néhány hihetetlen illúzió közben."

Ezen kívül még 29 tesztelőadás lesz a halloweeni gála premierig. A csiszolgatás és a beállítások finomítása mellett még lesznek olyan illúziók a végleges előadásban, amelyeken most dolgoznak. Természetesen, a közönség reakcióit figyelve lesz olyan is, amit esetleg később ki fognak hagyni.

Robin Leach beszámolója szerint Criss a közönség felett szabadult ki fejjel lefelé a plafonról lógva a kényszerzubbonyból. A rajongók teljes csendben figyelték, miközben a visszaszámláló óra ketyegett. Fél másodperccel 0 előtt csinálta meg, majd alázuhant a közönség felé. Ez még dermesztőbb volt, mint az Operaház fantomjában a leszakadó csillár! Az illúziók között látható egy olyan is, amikor Criss egy szörnyeteggel küzd, amely darabokból áll össze és kel életre a színpadon. A rajongók még az előadás után egy órával is erről beszélgettek áhítatos hangon a kaszinóban.

Az egész szereplőgárda energiája üdítő, különösen, amikor a színház nézőterén, a sorok között tűnnek fel. A zene szenzációs, a táncjelenetek mesések, a jelmezek pompásak. A színház a két hatalmas, nyulas-arany-kerettel és a felrobbanó órával vizuális és gépészeti szempontból is elképesztő.

Az egész egy elbűvölő, lenyűgöző utazássá válik egy kivételesen kreatív erő elméjében. Criss beleszőtte az illúziókat egy gótikusan sötét utazás történetmesélésébe és zenés-táncos jeleneteibe, ahol a jó és a gonosz tör a győzelem felé. A tudatot tágító utazás az elméjében a Cirque du Soleil lélegzetelállító erősségei és a sokkoló bűvészet táplálta egyesülés. Az ember beleszeret Lucky nyúl különböző megtestesüléseibe, aki mindenféle formában és méretben tűnik fel a színpadon.

Látni lehetett, hogy az összes fellépő élvezte a felfokozott hangulatot. Ragályos volt és átterjedt a közönségre is. Abban a pillanatban, amikor vége volt az előadásnak és lehullt a függöny, mindegyikük Criss köré gyűlt a színpadon és kiabált, ugrált az örömtől.

Hogy meggyőzze a szkeptikusokat arról, hogy az előadás nem videókból van összevágva, a színpadon van egy asszisztens az illúziók alatt kamerával a kezében. 360 fokos látómezőt biztosít, ami élőben ki van vetítve az óriási vásznakra.

Az előadás a rock-szupersztár stílusú Mindfreak című dallal zárult, amelybe a közönség is bekapcsolódott. Criss-t megrohanták az érzelmek, amikor jó éjszakát kívánt. A hangja elcsuklott, miközben a rajongókkal beszélt, majd könnyezett, amikor édesapja lelkes támogatásáról szólt.

"15 évvel ezelőtt volt ez az őrült ötletem, és nem különbözöm tőletek semmiben sem. Ha van egy álmod, akkor higgy benne, soha ne add fel és valóra fog válni."

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése