2008. 09. 25.

A varázslat már belépéskor elkezdődik

Írta: Robin Leach | Fotó: TVT | Fordította: Éowyn

Tégy néhány lépést az új jegypénztár és a Believe szuvenírbolt után, és rögtön elkezdődik a varázslatos utazás Criss Angel szemfényvesztő birodalmában. Végigmész két hosszú előcsarnokon, amelyeket lenyűgöző, bekeretezett "festmények" díszítenek. Ezek nem átlagos műalkotások. Mindegyik mozog és úgy változik, ahogyan elhaladsz mellette. A képek háromszor, talán négyszer változnak át, ahogyan megbabonázva nézed őket. Criss-t, vagy a Lucky nevű nyulat ábrázolják, és egészen különlegesek és lenyűgözőek.

Lépj be a színház fő előterébe és Lucky, a nyúl ismét mozgásba kezd a korlátokkal elkerített falakon. De mindez az új, teljesen áttervezett és átalakított színházon belül van, ahogyan a Believe hatásának első pillanatait éled át.

A színpad egy arany kerettel van "bekeretezve" - mint egy képkeret ... Gondolj egy olyan, régmúltat idéző színházra, mint amilyet a The Prestige (A tökéletes trükk - Éowyn) című filmben is láttál. Habár ezen az egészen kívül, a közönséghez közelebb szintén van egy "keret". Két oszlopból áll, mindkét oldalon egy-egy, amelyek nagy méretű, kusza motívumokkal díszítettek, és ismét Lucky, a nyúl figurája is rajtuk van. Tudom, hogy Lucky rejtekhelyekről ugrik elő, de van egy sejtésem, hogy mindkét figura az elő-show-k alkalmával le és fel fog csúszkálni az oszlopokon. Criss megmutatta az öltözőjében egy miniatűr-változaton, hogyan működik.

A közönséghez közelebb eső keret tetején van egy csodálatos "óra", amely eddig még ismeretlen módon tud mozogni és meglepetéseket tartogat. De ennek a középen lévő órának a nyúlfigurája 3 méter szélességig és 3 méter magasságig ki tud nyújtózkodni. 30 díszlettervező dolgozott ezen az egyedülálló alkotáson majdnem három hónapon keresztül. Ahogy hallottam, ezen a "kereten" 7 nyúlkarakter van - ezenkívül az új Cirque automatika, ami a világítást és a speciális effektusokat rejti.
Mindezt a titok homálya fedi jövő péntek éjjelig, amikor az első tesztelőadás közönsége, első külsős szemtanúként fel fogja fedni. Igen -- még én sem nézhettem meg előbb!

A koreográfus Wade Robson egyik táncszáma a Believe-ből, a táncosai közreműködésével, a "Homage to the Rabbits" részlete megtekinthető a YouTube-on. Ezt a kis betekintést adta elő a So You Think You Can Dance tévéműsorban, ami múlt hétvégén hozott neki egy Emmy-díjat.

TISZTÁZÁS: A tegnapi exkluzív sztorinkban, ami arról szólt, hogy Criss a Mindfreak tévésorozat 5. évadára készül, azt írtam, hogy még mindig érintett a Mandrake, a bűvész című filmben. Helytelenül erre a filmre értettem, amit mondott, így ki kell hangsúlyoznom, hogy Criss már nem érintett ebben a hollywoodi projektben. Ehelyett a saját, bűvészvilágban játszódó filmjét írja, amely a filmes terveinek egyik részét fogja képezni.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése