2016. 03. 08.

Jótékonyság Szent Patrik napján

John Katsilometes cikke, LVS | "A legnagyvonalúbb gesztusok néha kis dolgokkal kezdődnek. Egy kisfiúval. Egy nemes célért. Egy rövid beszélgetéssel. És aztán ... bumm."

Elann Saula egy ötéves fiú, aki egy veszélyes autoimmun betegségben szenved. A családja a St. Baldrick Foundation (szójáték: "bald"=kopasz) alapítvánnyal karöltve, amely a legnagyobb, nem állami rákkutatást támogató alapítvány a világon, pénzgyűjtést szervezett. Az összeget a kisfiút is segítő nevadai Children’s Specialty Center kapta meg.
Criss nem tudott jelen lenni, mert éjt nappallá téve az új műsorán dolgozott. A cikk írója éppen az 50. születésnapját ünnepelte, és Criss megkérdezte tőle, milyen ajándéknak örülne. A válasz az volt, hogy adományozzon ő is az alapítványnak. 
A cikk írójának idén ismét lenyírták a haját az ügy érdekében, majd egy következő akció keretein belül a színpadra lépve Criss elmesélte a kisfia történetét, további adományozásra buzdítva a közönséget. Végül, a rendezvény rekordösszeget, 90 ezer dollár támogatást gyűjtött össze.
"Tudtam, hogy óriási szíve van, és azt vártam, hogy talán mond majd valamit, hogy ösztönözze a tömeget és hogy nagylelkű adományt ajánl majd fel," mondta Kathleen Ruddy, a St. Baldrick Alapítvány elnöke. "De azt nem vártam volna, hogy elkezdi magát felüllicitálni. 'Ennyi elég? Ennyi elég?' Persze, nagyon hálásak vagyunk neki."

Criss azt is bejelentette, hogy a fiáról elnevezett alapítvány, a Johnny Crisstopher Children's Charitable Foundation, szeptember 12-én Las Vegasban kezdi el a működését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése