2016. 03. 18.

Vége a BeLIEve-nek, jön a Mindfreak Live!

Fotó: APWI | source
Robin Leach cikke | Több, mint 3000 előadás után, Criss Angel bűvész április 17-én utoljára fog fellépni "BeLIEve" című műsorával a Luxorban. A "BeLIEve" nemrég ünnepelte a hetedik évfordulóját és több, mint 4 millió nézőt bűvölt el a 2008 októberi premierje óta.
Három hetes berendezési munkálatok után a Luxor színházában, május 11-én fognak indulni a "Mindfreak Live!" tesztvetítései. Criss június 23-án fogja ünnepelni az új show hivatalos premierjét, amelyen rengeteg sztár meg fog jelenni. [...]
Az új, magával ragadó látványosság a sikeres, telt házas, országszerte előadott utazóműsoron alapul, amelyet "Életreszóló Mágikus Élménynek" kiáltottak ki.
Criss: "Csodálatos, kicsit több, mint hét év volt, és nagyon izgatott vagyok, hogy a 'Mindfreak Live'-ot hazavihetem a Luxorba. Minden Hűséges rajongómnak köszönöm, hogy a 'BeLIEve'-et Las Vegas legnézettebb műsorává tette." (Criss rajongóit hívják The Loyalsnak, hűségeseknek.)
Criss azt ígéri, hogy a teljesen új produkció 90 percnyi látványos, eredeti és forradalmi illúziót fog tartalmazni, amely az A&E csatornán látható volt "Mindfreak" című sikersorozaton alapul.
Nik Rytterstrom, a Luxor vezérigazgatója azt mondta a mai hírekben: "Az elmúlt hét évben Criss rajongók millióit szórakoztatta a 'BeLIEve'-vel a Luxorban. Már várjuk, hogy felfedjük az új, úttörő show-ját ezen a nyáron."
Crisshez egy olyan csapat fog csatlakozni, akik között megtalálhatóak a saját szakterületükön a világ legtehetségesebb művészei. A nevüket hamarosan eláruljuk. Criss azt mondja, ez élete 18 évének víziója, amely most lélegzetelállító eredeti illúziókkal megvalósul, csúcstechnológiás LED-világítással és RGB lézer robbanásokkal, LED-es virtuális valósággal, magával ragadó 3D-s effektusokkal, pirotechnikai tájképekkel, zenészekkel és egy DJ-vel. A közönség egy 360 fokból élvezhető pirotechnikai és robbanásokkal teli élmény közepén fog ülni.
Jerry Nadal, a Cirque du Soleil itteni alelnöke hozzátette a hírekhez: "Criss egy úttörő és jövőbe tekintő művész, és együtt létrehoztuk a 'BeLIEve'-et, a maga nemében egyedülálló színpadi bűvészjelenséget, amelyre mindannyian rettenetesen büszkék vagyunk. Amikor először láttuk az új műsorát, a 'Mindfreak Live!'-ot a turné során, ráébredtünk, még mindig mennyivel tovább volt képes eljutni, milyen végtelen lehetőség rejlik a műsorban a rajongói számára, és hogy milyen nemzetközi a közönség itt Las Vegasban. Nagyon lelkesek vagyunk a partnerségünk folytatását illetően a bűvészvilág legnagyobb nevével, amelynek keretein belül Criss a legutóbbi, páratlan vízióját fogja életre kelteni a Luxorban."


A "Mindfreak Live!"-ot Criss alkotta meg, és ő is fogja rendezni. A show fő producerei a Cirque és Criss cége, az APWI. Jegyeket 59 dolláros ártól lehet vásárolni, a május 11-től induló, szerdától vasárnapig a 19:00-kor és 21:30-kor kezdődő előadásokra.
Az A&E csatornán látható "Mindfreak" volt a televíziózás történetének egyik legsikeresebb bűvészműsora, többet volt látható főműsoridőben bármely más bűvészműsornál. 2013 novemberében a hatalmas, független produkciós és műsorterjesztő cég, az Endemol bejelentette, hogy megszerezte a sorozat nemzetközi televíziós terjesztési jogait (Észak-Amerikán kívül). Így, a műsort több, mint 100 országban látta a közönség.

Criss az internet történetének is az egyik legnézettebb bűvésze. A "vízenjárás" videója több, mint 60 milliós megtekintésnél jár, és összességében a videóit  több, mint 300 milliószor nézték meg. Criss hatalmas követőtáborral rendelkezik a közösségi médiában is, 6 millió emberrel.
Legutóbbi sorozata, a "Criss Angel BeLIEve" 2013 októberében mutatkozott be a Spike TV-n, mégpedig a kábelhálózat legnézettebb eredeti premiersorozataként, az akkori 18 hónapra visszamenőleg.
Egyes forrásaim szerint a Cirque megengedte Crissnek, hogy megalkossa, rendezze és a producere legyen az új műsornak, mert a céljuk az, hogy kiterjesszék és folytassák a következő öt évben is a partnerséget vele, a "BeLIEve" sikerén felbuzdulva. Egy megjelent kimutatás szerint Criss a "BeLIEve"-vel 150 millió dollárt hozott a konyhára.
Criss azt mondta nekem: "Életem munkája fog megvalósulni ebben az előadásban ... onnan ered, hogy a Cirque látta a turnéműsoromat és őszintén szólva, eldobta tőle az agyát és felismerte, hogy ez valami olyasmi, amit már a kezdetektől fogva csinálni akartam.
Egybeolvasztjuk a 3D-s intenzív élmények, a videós térképészet, a legnagyszerűbb Barco LED videofalak legújabb, legkifinomultabb technológiáját, a legújabb világítástechnikát, majdnem 500 fényforrást. Ezek a legfrissebb, legnagyszerűbb, mozgó világítóeszközök. Nekünk van a világon a legkorszerűbb technológiánk, és képzelőerőnk egy olyan hihetetlen rendszer számára, ami a műsort működtetni fogja."


Az arra irányuló kérdéseim, hogy mekkora költsége van mindennek, megválaszolatlanok maradtak, de a forrásaim szerint ha minden a tervek szerint készült el, akkor 100 millió dolláros befektetésről van szó.


Criss folytatta: "Ez a show olyan illúziókat tartalmaz, amelyeket 18 évvel ezelőtt meg akartam valósítani, például azt a lebegést, amiről már beszéltem neked néhány éve. Ez a műsor több lebegést tartalmaz, mint bármely másik bűvészműsor. Valóban megmutatja az én és a karrierem eredetét és fejlődését. Visszamegy az időben és a karrierem egyes pillanatait életre kelti a videófalakon. ... Minden életre kel a színpadon, szóval különböző időszakokból látsz engem, amint előadok valamit. Látni fogod az egész átalakulást. ...  Ez egy hullámvasút. Soha nem tudod, mi fog legközelebb történni. Félelmetes, csábító, rejtélyes, veszélyes és szívet melengető. Nem találom a szavakat, túláradnak bennem az érzelmek a show-val kapcsolatban. Szenvedélyes vagyok vele kapcsolatban. Azt hiszem, ez eddig a legnagyszerűbb munkám. Sok szempontból meg fogja változtatni a bűvészet arculatát. ... Most először kerül bele a közönség igazán a bűvészetbe és érzi is, ahogyan látja is. Az érzelmek varázsa ebben a show-ban annyira odaillő lesz, hogy az emberek nem fognak másfelé nézni. Senki nem lesz képes hátradőlni és lazítani. Az emberek meg lesznek hatódva és csodálatosan fogják magukat érezni."


Criss jó néhány éve már a műsor felépítésén dolgozik: "Körülbelül négy évvel ezelőtt a stúdióimban és a gyártórészlegem boltjaiban kezdődött kísérletezéssel és egy ötlettel való játszadozással, hogy meglássam, mik a lehetőségek, aztán véglegesítettem az irányt, ami felé haladni fogunk. Valóban küzdelem volt, mert a Cirque azt mondta, hogy ha meg fogjuk csinálni, akkor hamarosan megcsináljuk."


A "BeLIEve" a tervek szerint májusban lehúzza a redőnyt, a szünet április harmadik hetében kezdődik, amikor a "BeLIEve" kikerül a műsorból. A vadonatúj show, amely nem egy friss változat, vagy a "BeLIEve" új néven, akkor lesz beiktatva.
"Most ezen dolgozom nem kevesebb, mint napi 20 órában, heti hét napon át," folytatta Criss. "Már körülbelül nyolc hete csinálom és még öt hét hátravan. Fejlődni fog és változni. Figyelnem kell a közönségre és változtatnom kell néhány dolgon és bele kell tennem néhány csavart, hogy a június 23-i premierre minden olyan kiforrjon, amit belevettünk. ... Ez egy nagyon-nagyon igényes show illúziók és technológia szempontjából. Annak képessége, hogy színpadra vigyünk egy ilyen műsort, valóban lélegzetelállító."


Eközben a másik műsora, a "The Supernaturalists" folytatja a turnét európai és dél-amerikai időpontokkal augusztusban, aztán jön az USA és Kanada - és aztán egy újabb nagy bejelentés következik ezzel a műsorral kapcsolatban is.


Criss szeptember 12-re, hétfőre tette első rákbetegeket segítő jótékonysági koncertjének időpontját a Luxorban, amely hátterében 21 hónapos Johnny Crisstopher nevű kisfia áll, aki Ausztráliában esik át éppen kemoterápiás kezelésen. A Heal Every Life Possible elnevezést kapta. A Johnny Christopher Children's Charitable Foundation javára zajlik majd, amely "kéz a kézben" alapítvány.


Criss ezen a héten visszatért Ausztráliából, és oda-vissza fog utazgatni a következő három évben, amíg a fiát kezelik: "Vagyok és voltam. Múlt héten Ausztráliában voltam. Johnny éppen most esik át a kezelésen, és egy olyan kemosorozatot fog kapni, amin az egyik legnehezebb túllenni. ... Hihetetlenül nehéz. Elmentem vele a kórházba, megkapta a kemót és vele maradtam, és vele voltam minden nap. Elmentünk a parkba, múzeumba mentünk, sok dolgot csináltunk együtt. ... Ausztrália csodálatos volt. ... A gyerekkórház, amiben van, az amerikai protokollt követi, ami a gyerekkori rákot illeti, és az orvosaik még Johnathan Bernsteinnel is konferenciabeszélgetést folytattak, aki itt, Las Vegasban működteti a gyermekrák központot, és valóban sok időt tölt a kutatással. Csodálatos támogatást nyújtott, mint amilyen a St. Baldrick és a Cirque Couture támogatása is. ... Mindenki olyan csodálatos volt. Azt mondta nekem, biztos lehetek abban, hogy a kezelés, amit Johnny kap, pontosan ugyanaz, amit Johnny kapna, ha itt kapná meg. Ha lehetséges, eljön majd és meglátogat. Azt hiszem, minden hónapban lesz lehetősége eltölteni velem egy kis időt. A családom és én már nagyon várjuk ezt a lehetőséget."


Crissnek viszonya volt az ausztrál énekes-dalszerző Shaunyl Bensonnal itt Las Vegasban, két éven keresztül. Ő az édesanyja a rákbeteg kisfiának. Criss azt mondta nekem: "Shaunyl bámulatosan viselte gondját nap, mint nap Johnnynak, amikor én nem tudtam ott lenni. ... Johnny nem tud Las Vegasba utazni, mert túl gyenge az immunrendszere, de abban reménykedem, Isten akaratával, hogy szeptember 12-én ott lesz a színpadon, mert addigra már túl lesz a kemo legrosszabb részén, és képes lesz utazni. Ez egy 20 órás út, de remélem, képes lesz csatlakozni hozzánk a színpadon. ... Shaunyl és köztem nagyszerű a kapcsolat. Azt tesszük, ami a gyerekünknek a legjobb, és hihetetlenül jól boldogulunk. Jobban, mint valaha. Úgy gondolom, csodálatos édesanya. Ő is ott lesz az eseményen. ... Egy dalt fognak előadni, ami a gyerekkori rák megpróbáltatásairól szól. A gyermekkori rákbetegségről szóló dokumentumfilm néhány jelenetét is látni fogjuk, és hogy mit kell átélnie egy családnak. ... A szórakoztatóipar legendáit akarjuk bevonni és a többi embert is, aki itt van Las Vegasban, hogy vegyenek részt vagy a hírességek aukcióján, vagy a show-n."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése