2013. 07. 12.

5. évforduló, 2000. előadás, új sorozat

Robin Leach cikke nyomán | Fotó: 2013. július 6.

Criss ősszel fogja ünnepelni a Cirque du Soleil-jel közös, teltházas, listavezető top-show-jának, a BeLIEve-nek az ötéves évfordulóját. A július 4-i, ünnepi hétvégén lépte át a 2000. (!) előadást.

A 2001. és 2002. előadását majdnem lekéste, mert közben Phoenixben forgatta az ősszel induló Believe című tévésorozatának egyik epizódját. A 2000. előadást természetesen megünnepelte, a komikus Carlos Mencia is színpadra lépett, és a Miami Heat kosarasa, LeBron James menyasszonyának, Savannah Brinsonnak a leánybúcsúztatója is ott volt 16 barátnőjével.

Criss egészen július 27-ig fog napi 18 órákat dolgozni: heti 10 óra Cirque-előadással, és az új tévésorozatának, a Believe-nek felvételeivel lesz elfoglalva. A tévéműsor a tervek szerint ősztől lesz látható a Spike TV-n.


Robin Leach szerint több új jelenettel is bővült a színpadi műsor, összesen rekordmennyiségnek számító 40 illúziót tartalmaz. Az egyik leghihetetlenebb az, amikor egy motorbicikli eltűnik a kiállított 20 láda egyikéből, majd azon nyomban felbukkan a színpadon, miután egy véletlenszerűen sorsolt néző kiválasztja azt.
Ez a show minden kétséget kizáróan a legszínvonalasabb show Las Vegasban, de az egész világon is. Criss most azon dolgozik, hogy az ötéves évfordulóra, október 31-re még jobb és még nagyobb legyen.
Criss: "Halloweenkor lesz az ötéves évfordulóm és egy új helyen fogunk nyitni, plusz lesz egy olyan  forradalmian új lebegésjelenet is, amilyet a művészet történetében még soha senki nem adott elő - ez egy új koncepció. Ennek a kifejlesztésén dolgoztunk az elmúlt két év során. Most már készen áll az előadásra; a közönség agya el fog szállni tőle."

Októberben még egy forgatás is vár rá, mégpedig a tévésorozat indulása alkalmából kísérel meg egy veszélyes bemutatót, amely a BeLIEve színpadi show jubileumi előadásához is tartozni fog. A Spike TV fejesei szerint egy dupla kényszerzubbonyos szabadulás lesz, természetesen fejjel lefelé, mégpedig a New York-i Times Square felett lógva, egy 50 font (kb. 22 kg) súlyú hurokkal a nyaka körül. Azelőtt kell kiszabadulnia, mielőtt megfulladna.

A tévéműsor záró, Karácsony előtt epizódját Criss élő adásnak tervezi. Az egyelőre még titok, hogy hol is lesz, csak annyit lehet tudni, hogy hármas egység dominál majd benne: egy szabadulás, egy illúzió és robbanószer okozta látvány.
A tévésorozat 11, egyenként egyórás epizódból fog állni, amelynek során Criss több, mint 100 trükköt, illúziót és veszélyes mutatványt fog előadni. A legtöbb anyagot már leforgatta, három nagy bemutató még hátravan.

"Láttad a 'Blind'-ot, és egészen őrületes volt, teljesen vak voltam, 18 méterrel a föld felett, miközben átsétáltam egy ingó rúdon. A legőrültebb dolgot a héten tettem meg, Arizonában. Tizenkét bűvész már meghalt, miközben megpróbált elkapni egy fegyverből kilőtt golyót. Ők trükkökkel próbálkoztak. Ha manapság egy bűvész elkap egy golyót, az trükk. Én meg akartam cáfolni ezt az elképzelést és meg akartam tudni, hogy egy ember képes-e ilyet tenni, el tudja-e kapni a golyót a kezével, vagy meg tudja-e fogni. Volt egy nagyszerű ballisztikai szakértőm és velem volt a hendersoni rendőrség főnöke is a SWAT-csapatával, hogy biztosítsa az eszközöket. Beöltöztettek kommandós-ruhába, golyóálló cuccba, egy 20 kilós mellény is rajtam volt. Mentős is volt a közelben, a lehető legjobb csapat, hogy kipróbáljuk, fizikailag lehetséges-e trükközés nélkül elkapnom egy puskagolyót a kezemmel."

Criss ezután azt mondta Robinnak, hogy nem fogja elárulni neki, mi történt, de nagyon időigényes volt és nem lett volna már idő hazavezetni Vegasba, hogy odaérjen az aznapi két színpadi előadásra. Ezért kellett helikopterrel mennie, hogy továbbra is tartani tudja azt a rekordot, hogy nem nagyon volt eddig elmaradt előadása.
Criss arról is beszélt, hogy augusztusban az egykori NBA szupersztár kosarassal, Shaquille O’Neallel fog forgatni. 
"Rajong a bűvészetért és már látta az előadásomat. Kipróbálta a trükkjeimet is és igazán vicces videókat küldözget nekem a bűvészdobozommal végrehajtható trükkökkel kapcsolatban. Nagyszerű fickó és mindig azt mondja a sajtónak, hogy azt szeretné, ha lebegtetném. Ekkora fickót még nem lebegtetett senki. Már gondoltam rá, és ha tényleg tudom lebegtetni Shaqet, akkor bármit és bárkit tudok. Talán ez lesz a legelső alkalom, hogy egy ilyen nagydarab valakit lebegtetnek. Odakint fogjuk csinálni, a lehető leglehetetlenebb körülmények között, rajongókkal körülvéve, valahol egy belvárosi kosárpályán. Ez az inspiráció az új lebegés illúzió mögött, amelyet a BeLIEve ötödik évfordulójára tervezünk. Egy bombasikerű hét lesz. "


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése