2012. 09. 28.

Jackson és Angel

Mi a kapcsolat Michael és Criss között?

Eszméletlen hülyeségek keringenek a világhálón, nem akarok belemenni, mert csak bosszúságot, fájdalmat okoz - néhány külföldi rajongói csoport nem tud beletörődni a tényekbe és sorra gyártja az agyament elméleteket. Hogy Michael mégsem halt meg ... Mindent mindenbe belemagyaráznak, csak az baj, hogy még el is hiszik. (Nem tudom, azóta mivel magyarázták, hogy Michael nem tért vissza sem az évfordulón, sem a születésnapján, sem húsvétkor ... )

Criss Angel neve felmerült a This Is It koncertek kapcsán, majd végül lekerült a listáról.
Ezt találták ki vele kapcsolatban:

Vajon Criss tudja a tutit? Aktív résztvevője a dolognak?
1. A Cirque du Soleil társulattal közös előadásának plakátján ott van a "believe" szó (hinni, higgy!), a közepén a "lie" (hazugság) ki van emelve ...

És ugye mindig a sorok között kő' óvasni.
2. A függönyön látható szempár Michael Dangerous albumának borítójára emlékeztet ...


3. A függöny alatt vérfoltok vannak. Vér a táncparketten? (Blood On The Dance Floor c. dal), Vérnyomokat hagyott a szőnyegen? (Smooth Criminal c. dal szövege)

4. Michael szerette a Pán Péter mesét. Az árnyék a plakáton vajon nem egy Pán Péter árny?

5. No és a nyúl miért van a képen?
Húsvéti nyúl = Feltámadás?

6. A padló nem hasonlít az Earth Song kisfilm elején látható talajhoz?

7. És a függöny mögött nem a Paradicsom Szigetek (Bahamák) sziluettje látható?

 
 
 
 ---


Oh, boy ...
Anyám ... Ez ütős, nagyon.

Leírom ezt a nyulas-árnyas-sztorit Criss-ről - rögtön képben leszel.

Criss Angel neve azért merült fel a This Is It kapcsán, mert a Dirty Diana c. dal úgy nézett volna ki a színpadon, hogy Michael egy ágyhoz van kikötözve, egy táncos lány felülről ereszkedik le - aztán valami trükkel a végén a lány lesz az ágyban. (Ehhez van egy vicces sztori, de azt majd máskor).


Szóval nézzük sorra.

1. A BeLIEve plakátról:
Criss mindig arról álmodott, hogy a világhírű Cirque du Soleil társulattal léphessen fel. A beLIEve szójáték viszont nem friss dolog, mindig is Criss mottója volt. Olyannyira nem friss, hogy magától Houdinitől származik.
Amikor Houdini már a halálos ágyán feküdt, sejtette, hogy halála után sok csaló és sarlatán fogja azt állítani, hogy beszél a szellemével. Ezért, hogy ne legyen gond belőle, megadott egy kódszót a feleségének, Bess-nek. Ha tényleg ő üzen a túlvilágról, akkor ez lesz a jel. A szó: "believe".

Criss azért szereti ezt a szót, mert keményen küzdött az álmaiért, és hitt bennük - végül valóra váltak, sok nehézség után (édesapja a karjai közt halt meg, stb...) Érdekes, a véletlen műve, hogy benne van a "lie" = hazugság szó is; Criss ezt ki is emeli a címben, hiszen ő egy bűvész, aki illúziót kelt különféle trükkök segítségével. Houdinihoz hasonlóan igyekszik leleplezni minden olyan csalót, aki pénzt szed ki gyászoló hozzátartozókból, mindenféle hókuszpókusszal ...

2. A függönyön látható szempár Michael Dangerous albumának borítójára emlékeztet ...:
Semmi köze MJ-hez, azon kívül, hogy Criss is látásra használja az övét :-) :-P Egy régi fotóról való, amikor még hosszú haja és erősen festett szeme volt az akkori imidzséhez, amivel a Broadwayn lépett fel.

3. A függöny alatt vérfoltok vannak. Vér a táncparketten? (Blood On The Dance Floor c. dal), Vérnyomokat hagyott a szőnyegen? (Smooth Criminal c. dal szövege)
Nonszensz. Criss veszélyes vizeken evez nagyon sokszor. A sérüléseit majd a weboldalán felsorolom ;-)


4. Michael szerette a Pán Péter mesét. Az árnyék a plakáton vajon nem egy Pán Péter árny?
Határozottan NEM.
Criss egyik hihetetlen jó illúziója a levitáció/lebegés. 2008-ban egy videót is csináltam, életem első videója :)5. No és a nyúl miért van a képen? Húsvéti nyúl = Feltámadás? NEEEM!!! :D
Criss, éppúgy mint Mike, mindig valami olyat akart csinálni, amilyet még soha senki előtte. Nagyon bosszantotta, hogy a bűvészek úgymond kimentek a divatból, mert az emberek úgy képzelik el őket, mint egy frakkos fickót, aki nőket rak dobozokba és nyulakat húz elő cilinderekből.
A Cirque du Soleil show-ban (ami elég bizarr előadás - mint kb. a Michael Jackson: Ghosts durvább verzióban) olyan, mintha a nyulak bosszút állnának a bűvészeken, ezért van a plakáton is egy - CA logós fülbevalóval a fülében. :)

6. A padló nem hasonlít az Earth Song kisfilm elején látható talajhoz?
De. Hasonlít. Mindkettő barna és a kiszáradástól be van repedezve. Ojjéé!


7. És a függöny mögött nem a Paradicsom Szigetek (Bahamák) sziluettje látható?
Inkább a Kőszegi-hegységre hasonlít. Ha szép idő van, innen Szombathelyről ellátni odáig xD


Azon csodálkozom, hogy MJ Remember The Time kisfilmjét miért nem hozták még összefüggésbe a vegasi Luxor Hotellal, ahol Criss rezidenciája van és ahol a színház is, ahol fellép ... vagy ne adjak ötleteket? :D


Itt meg már a Moonwalker film nyusziját is belekeverik a képbe, meg azt is, hogy Michael 2009 tavaszán vörös függöny előtt jelentette be a This Is It-et ... micsoda összefüggés xD Nem is fűzök hozzá inkább semmit.
---

 
 
---
 
 
Közük viszont tényleg van egymáshoz. Criss MJ-rajongó, nemcsak úgy hülyeségből tanulta meg a Moonwalkot. Amikor MJ meghalt, ezt írta Twitteren: "Nem találom a szavakat ..."  
 

2009. október 23. - Online Loyal Fest A rajongók élő, webkamerás beszélgetése Criss-szel. A fórumban itt olvasható angolul pár dolog róla, ez a fordítás:
"Totálisan Michael Jackson rajongója voltam. Igazából van valami, amit most elmondok, de eddig nem meséltem senkinek a családomon és a barátaimon kívül. Senki nem tudja, ti vagytok az elsők, akik megtudjátok.
Janet Jackson menedzsere felhívott, mert Janet illúziókat akart a show-jába. Imádtam volna a munkát, de nem tudtam összehangolni az enyémmel [Criss melózik ezerrel, naponta 2-3 órát alszik - Éowyn]. Michael menedzsere is hívott, mert a gyerekeivel meg akarta nézni az előadásomat, és találkozni akart velem utána! Végül ki kellett hátrálnia, mert a paparazzók megőrültek volna [Crisst is követik veszettül].
Amikor megtudtam, hogy meghalt, nagyon pocsékul voltam, mert az összes olyan híresség közül, akivel találkozni szerettem volna, ő volt az, akivel a legjobban akartam találkozni. Annyira nagy hatása volt a zeneiparra, mindenkire nagy hatással volt. Tudom, hogy nagyra értékelte a bűvészetet.... méltányolom a szenvedélyét."
Sok CA-rajongó egyben MJ-rajongó is. Még 2008-ban kért az egyikük egy háttérképet tőlem:
Criss itt egy Robin Leach nevű újságíróval van. A tisztességesek közé tartozik, nem fikázza és mocskolja Crisst. Igen: criss-ellenes a legtöbbje. Ismerős helyzet, ugye? Ha valaki csúcson van, ha valaki a legjobb, akkor azt el kell tiporni ...

Robin 2007 februárjában MJ-vel.
Michaelt tényleg érdekelte Criss előadása, de nem csak őt: MJ lányán, Parisen is láthattunk beLIEve-nyuszis pólót :)
Blanketen meg sapit.
 
Amiben Michael és Criss hasonlít egymásra, ezért szerettem meg emberileg Criss-t is:
 • nagyon kedves az emberekkel
 • intelligens
 • nagylelkű és adakozó
 • szereti a gyerekeket és sok alapítványt támogat (amikor nem figyeli senki, akkor is)
 • szereti az állatokat
 • sok mindent feláldozott a gyerekkorából, hogy tökéletesítse a művészetét
 • él-hal a munkájáért
 • harcos, akárcsak Michael: mindent a maga erejéből ért el, saját maga küzdött meg mindenért
 • sokan irigységből bántják, mivel szakmájában ő a legjobb a világon
 • nagyon hűséges rajongótábora van, akiket különleges kapocs köt össze - a belső emberi értékek miatt, amit képvisel
 • a média nagyon sokszor bántja és beleköt, elmondják mindennek
 • iszonyú nagy bohóc tud lenni, néha gyerekesen viselkedik :)
 • szeret álruhákba bújni és másokat ugratni :))
 • szeret nyalókázni :D

Biztos vagyok benne, hogy jóban lettek volna egymással. Abba meg már bele se merek gondolni, mennyi tuti dolgot tudtak volna együtt összehozni. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése