2010. 07. 09.

40 új BeLIEve illúzió

Criss még öt illúziót ad az előadáshoz, ezzel együtt már negyvennél fog járni! Ez több, mint bármely más bűvészműsorban a világon. A második évforduló alkalmából, októberben új arculatot is fog kapni a show.

Robin Leach Criss új otthonában, a Serenity-ben kérdezgette a bűvészt egy négyórás, ebéddel egybekötött interjú alkalmával. A változtatásokról beszéltek, a kivitelezéssel kapcsolatos nehézségekről és engedélyekről; a tesztekről és a számítógépes szinkronizálásról, ami ezt az egészet egy ilyen hosszú, időrabló folyamattá teszi.

Criss: "Sosem lehet vele elkészülni, mihelyt élő a dolog. Még ötöt bele akarok tenni. Folyamatosan fejlődik és változik, szóval halálom napjáig mind' jobbá akarok válni és új irányba vinni a dolgokat. Azt a tartalmat, amit bele akarok tenni, véglegesítenünk kell, be kell fejeznünk és elkészülnünk vele időben, -amikor már nagyon izgatott leszek- Halloweenre, a második évfordulóra."


"Az előadás még ezt követően is folyamatosan fejlődni fog. Jelenleg pedig továbbra is nagyszerű show lesz. Tegnap este, hét közepe és a forró nyári szezon uborkaszezonja ellenére is 90 százalékig volt tele a nézőtér."

A Strip legutóbbi jegyeladási adatai alapján Criss áll az első helyen a Las Vegas-i bűvészműsorokat tekintve, és negyedik a város összes látnivalójának 20-as listáján.

"Az emberek imádják az előadást. Elmondják a barátaiknak. Csodálatos ilyen támogatás és szeretet  részese lenni. Még több illúziót nyújtok a számukra, többet, mint amit Criss-től várnak. Ez azt jelenti, hogy többet magamból színpadi illúziókkal és több olyan intim dolgot, amit az emberek nem tudnak előre -- és velük együtt, a közönség között, mellettük és a fejük felett."

"Ez egy olyan folyamat, ami továbbra is előre halad és mind' továbbmegy. Mindenkit arra buzdítok, hogy jöjjön el és nézze meg az előadást. Talán több bűvészkedést láttam életem során, mint más bűvészek. Továbbra is olyan teljesítményt fogok nyújtani, hogy elmondhassuk, abban, amit csinálunk, technikailag a miénk a legjobb bűvészet. Ilyet még nem csinált senki, és én nagyon-nagyon büszke vagyok erre. Sokan azt mondják, ketté lehet fűrészelni egy lányt, ha dobozban van, vagy kendő takarja. Az én színpadomon kettéfűrészelem a lányt, mindenféle takarás nélkül."

"Lesétálok egy falon, amit még nem tett senki. Lebegtetek egy lányt, aki eltűnik a levegőben. Habár nagyon elégedett vagyok az illúziókkal, mindig tovább akarom folytatni, hogy meglegyen a nézők 'hűűhaa'-élménye. Kétszer annyi varázslat van ebben a műsorban, mint bármelyik másikban itt Las Vegasban. Az embert annyira megfogja, hogy nem is akar arra gondolni, hogyan lehetséges. Valóban egy nagyszerű időtöltéssé vált és igazán szórakoztató."

"Az előadás továbbra is növekedni fog. Ha megvan az emberben a szenvedély, hogy jobbá tegye, akkor jobbá is válik. Nem emlékszem, mennyi illúzióval kezdtük, de ha beleépítjük a következő ötöt, akkor negyvenen is túl fog tenni."

Criss most először azt is elárulta, hogy az elmúlt 12 hónapban ő is rendezte az előadást, és irányvonalat változtatott, miközben még több színpadi varázslatot tett hozzá.

"Azt hiszem, abban más, ahogyan előadjuk. Most már egy nagyon szórakoztató műsor kevesebb történettel, és több van benne belőlem, csakúgy mint a tévében. Már egy ideje így fut, és a rajongók nagyon szeretik ezt a megközelítést. Mindenkinek joga van a saját véleményéhez, de én olyanoktól kapok véleményeket, akik jegyet vettek az előadásra és szerették. Nekem az egyetlen, ami számít, hogy mit gondol a közönség. 
Nem érdekel, hogy elismer-e a kritika, mivel nem a díjak elnyerése a célom. A néző véleménye érdekel, aki keményen dolgozott azért, hogy megvehesse a jegyet. Valóban ez számít és biztos akarok lenni abban, hogy csodálatos élményben lesz része. A kritikusoknak előre meghatározott véleményük van, és mindig azt mondom, hogy erre az a legjobb hasonlat, hogy akár az Úristen is megjelenhet az előadásban és kettéválaszthatja a tengereket, de még akkor is lehúzhatják. Ez így megy."

"Az ötletem alapján olyan magas színvonalú módszerrel dolgozunk, amelyet ezelőtt még sosem alkalmaztak. Tapasztalt bűvészek jönnek oda hozzám, hogy megkérdezzék, hogyan csinálom. Talán csak hétféle dolog van, amit a bűvészeten belül meg lehet csinálni, de a titok abban rejlik, ahogyan azt előadod és ahogyan egy magasabb szintre emeled. Szeretjük a visszajelzéseket, amiket kapunk. A nézők fantasztikusak, és az éljenzés és az álló ováció letaglóz."

"Mindig meg akarom újítani, hogy mindig valami újat lehessen felfedezni benne azok számára is, akik ismét megnézik. Mindig többet akarok az előadásba tölteni, hogy az emberek tudják, sosem ugyanaz. Azt hiszem, amikor elvesztem ezt a szenvedélyt, ezt a hajtóerőt és büszkeséget, amit az illúzióimba fektetek, akkor fogok visszavonulni. Mélységesen törődöm vele."

Vajon Criss elégedett-e már azzal, amilyen irányt vett a BeLIEve?

"Teljes mértékben. Már majdnem célba értünk. Már mindjárt ott vagyunk. Újra kellett építenünk az egész szerkezetet, ami a színház plafonját tartja, hogy olyan dolgoknak adhasson otthont, amelyeket a nézőknek szeretnék nyújtani. Még mindig dolgozom azon, hogyan kerülök a közönség közé, hogy a nézőtér közepén kössek ki. Azon is dolgozom, hogy a csontvázas motorom, becenevén a The Enemy, felbukkanjon a közönségtől körülvéve. Az a chopper egyedülálló motor, ezért egyedülálló módon fog megjelenni a műsorban is."

"Az előadás már teljesen más, mint amilyen egy évvel ezelőtt volt, és jövőre is teljesen más lesz, mint most. Ha az embernek van egy 10 éve szerződése, nem akarja teherként megélni, szóval minden este izgalmas. Tegnap este belecsempésztem valamit, ami a legközelebbiben már benne lesz. Már majdnem 1000 előadásnál járunk, és még mindig szeretjük csinálni, minden este valami új dologgal. Remélem, hogy ezek az újdonságok még az októberi évforduló előtt sínen lesznek, de az maga is egy jó alkalom lesz a bemutatásukra."

"Ez egy állandó munkafolyamat, sokkal inkább, mint egy új műsor indításakor. A Cirque mindegyik előadása megváltozott a premierek óta. Mindegyik erősödött és gyarapodott az évek során, újraalkotta az előadásmódját és a marketingjét. Mi ugyanezt tesszük. Úgy gondolom, nagyon fontos szinten tartani a dolgokat. Siegfried és Roy is folyamatosan fejlesztette a műsorát és megváltoztatta a reklámkampányait. Ez történik ezekkel az előadásokkal az évek során. Soha nem fogjuk abbahagyni a legújabb dolgok hozzáadását és a már meglévők tökéletesítését."

Criss körbevezette az otthonában Robint, így várható a fényképekkel teletűzdelt beszámolója arról is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése