2008. 10. 14.

BeLIEve - előzetes vetítések

Elképesztő negatív kritikákat kapott a show, főleg a legelején.
Erőteljes lejárató-hadjárat indult Criss ellen, pár infó szerint még olyan firkász is mindenfélét irkált, aki nem is látta egyik előadást sem :S
Ja, végre bele lehet kötni Criss-be, végre meg lehet fogni, és most az irigyek kiélhetik magukat ...

Olvasgattam mindenfélét, amennyire emlékszem, leírom, pár dolognak utánanézek, de végig nem olvasom őket újra, mert megint mérges leszek .... ma nem akarok az lenni ... a születésnapomon :)

Amiket kifogásoltak (többek között):

- Kevés benne az illúzió, ami van, azt is láttuk már.
- Látszódnak a kötelek és a csapóajtók
- Unalmas

----------

Az a legfőbb gond, hogy bizonyos emberek nem tudnak elszakadni a Mindfreak-től. Pedig ki lett hangsúlyozva, hogy senki ne Mindfreak-et várjon.
Ez egy zenés, táncos, illúziókkal fűszerezett utazás egy képzeletbeli világba.
Színház, ami eleve nem szokott mindenkinek tetszeni. A Cirque du Soleil többi előadása sem szokott mindenkinek tetszeni.
Sokan (hülye tájékozatlan, és szokás szerint semminek utána nem néző firkászok) azt is kifogásolták, hogy a világhírű cirkusz miért alacsonyodik le egy semmi máshoz nem értő (! ) bűvészhez, minek építenek egy ember köré egy egész show-t...... Mintha khmmm... Criss-nek szerepelne az önéletrajzában ilyen is: 2001. november - 2003. január 6. - Mindfreak című sikeres Broadway show, New York: napi 3 (!) fellépés, összesen közel 600 .... mintha....

Criss reagált már pár dologra, még utánanézek, de arra emlékszem, hogy a köteleket, aminek segítségével a levegőbe emelkednek a figurák, nem tüntetik el, mert minek, nem ez a lényeg. Hanem hogy érzelmileg érintse meg a nézőket.

---------------------

Technikai dolgok:

- A NASA-kütyükkel is történhetnek hibák, történnek is: pl egyszer nem akkor akart elállni az eső, amikor kellett volna, de ebből a közönség nem vett észre semmit.

Pre-show-k:

- Szeptember 26-tól vannak ezek az elő-előadások, amelyekre olcsóbban lehet jegyet venni, hiszen ezek még csak főpróbáknak tekinthetőek, de kell a közönség is, a visszajelzések miatt :) . Criss családtagjai, barátai is rendszeresen ott ülnek a nézőtéren, és gyűjtik az észrevételeket, figyelik a közönséget.
- Az előadások után Criss találkozik a közönséggel, kérdezgeti őket, stb...

- A hivatalos premier október 31-én, Halloween-kor lesz, addigra minden 110%-os lesz. Ezért is nagy szemétség, hogy lehúzzák a show-t, hiszen még el sem készült teljesen.
- A fórumba már írtak többen is élménybeszámolót, fordítok belőlük néhány dolgot majd. Volt, aki már többször is volt, pl valaki ugyanazon a napon nézte meg az esti és rá pár órára a késő esti előadást, és volt egy csomó különbség, változtatás a kettő között --- tehát állandó munka, javítás, kísérletezés folyik a háttérben.

Ja, és általában álló ováció van a végén……… akinek nem tetszett, az nemtom, mit csinált a végén, de ezek szerint többen voltak, akiknek tetszett, csak a negatív hangok a hangosabbak.... :(

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése