2008. 07. 23.

Criss Angel BeLIEve - egy 15 éves álom

 
"A BeLIEve nem fog hasonlítani egy olyan show-hoz sem, amelyet a világ valaha látott" mondta a Mindfreak bűvésze, Criss Angel a Luxor színházának színfalai mögött. "Túltesz a legvadabb álmaimon is -- egészen hihetetlen."

Criss a próbák közti szünetben mesélt. A Cirque du Soleil-jel közös, 100 millió dolláros show szeptembertől kezdődik.

"A próbák csodásan haladnak, és fantasztikus látni, ahogy egy 15 évvel ezelőtti ötletem megvalósul és testet ölt. Szalvétára rajzolt vázlatokkal indult, és most valósággá válik a szemem láttára. Ez a varázslat! Annyira rendkívüli megvalósítani az én illúzióim és a Cirque művészetét. A különleges effektusok, a jelmezek és a történetvezetés munkálatai is tízszeresére gyorsultak. Az alkotás során olyan tapasztalatokra tettünk szert, amelyek nem valaki más nyomdokain jártak. Biztosan valami olyat hoztunk létre, amit a következő években mások fognak követni."

Serge Denoncourt, a Cirque igazgatója és a projekt társírója egyetért: "Ez egy kísérteties utazás Criss agyának barokk színházában -- az elméjének belsejében, ahogyan az élők világa és a vele egyedülálló módon összeszőtt szürreális világ között lebeg. Ezek Criss drámai illúziói, a Cirque du Soleil művészetének jól kivehető díszleteibe beleképzelve és belemerítve."

Egy hivatalos Cirque-nyilatkozat szerint: "Nem lesz benne meztelenkedés, nem lesz benne akrobatika, de élő zene lesz. Az előadás feltárja Criss Angel találékony elméjét. Mesteri illúziói nagyon szürreális és rejtélyes módon lesznek előadva. Néhány jelenet tartalmazni fog erőszakos illúziókat, de művészi ábrázolással. Nem feltétlenül lesz félelmetes, de felhívjuk a figyelmet, hogy tartalmaz olyan élénk képi megjelenítést is, amely egyes nézők számára ijesztő lehet. A hagyományos bűvészelőadásokkal ellentétben a BeLIEve túllép bármely előre kialakított elképzelésen azzal kapcsolatban, hogy mit jelent érzelmileg igazán elkötelezettnek lenni a misztikum és az illúzió művészete iránt. Képzeljenek el látomást, egy allegóriát, egy hangulat rendkívül drámai ábrázolását, egy ábrándot és egy érzelmet, amely a fény és a sötétség álomszerű hátterével kerül ellentétbe."

"Criss egy szürreális, rejtélyes viktoriánus nemes bőrébe bújik. Képzeletbeli felfedezőútja során találkozik Kayalával és Crimsonnal, két nővel, akik a női nem két különböző formáját jelenítik meg, négy bizarr ceremóniamesterrel, akik bevezetik a nézőket Criss elméjének barokk színházába, és egy energikus karakterekből és táncosokból álló társulattal, akik összevegyítik a különböző, sokféle stílust egy erőteljes vizuális ünnepéllyé, a kecsesség és az érzékiség pillanatai által kihangsúlyozva. Ez nem olyan, mint a Mindfreak, mert a pompás illúziók nem önálló elemként lesznek ábrázolva, hanem kölcsönösen egymástól függő összetevőkként, élénk ábrázolást, fantasztikus teremtményeket és lehetetlen bűvészmutatványokat felhasználva, beleszőve az egészet a történet káprázatos, színes anyagába."

"A 90 perces előadás szerda és csütörtök kivételével minden este két alkalommal lesz látható. A színpadtól legtávolabbra eső ülés is kevesebb, mint 110 láb távol (= 33,52 m) lesz, tehát mindenki -- a rajongók is -- igazán közel lehetnek hozzá."

Criss elmondta, hogy teljes gőzzel folynak a próbák, naponta csak 3 órát alszik, és két órát edz. "A show minden határvonalat elhomályosít valóság és illúzió között. Az elme, a test és a lélek valóban összhangba kerül egymással. Mindig úgy éreztem, hogy a bűvészet egy gyönyörű művészetfajta, de a bűvészek megölték a mesterkélt előadásaikkal. És hittem abban, hogy ha a bűvészetet dobozok nélkül ábrázolják, akkor az határtalan lesz és végre megkapja a megérdemelt tiszteletet."

"A Mindfreak rendszeres nézői számára olyan lenyűgöző dolgokat valósítottunk meg, hogy nem fognak hinni a szemüknek. De a BeLIEve túlmegy azon az élményen -- és az egész élő, a nézők szeme láttára történik, szóval a mérce magasra van téve a bűvészet világában. Csodálatos a csapatunk, és én felvettem az összes próbát. Hihetetlen a számomra, amikor visszanézem a szobámban. Az élmény semmi máshoz sem fogható sem most, sem máskor."

"Idén a Mindfreakben van egy 'Skeptic' című epizódom, amikor meghívom azokat az embereket, akik nem hisznek nekem, hogy jöjjenek és játsszanak velem, hogy meglássák, nincs semmilyen  trükkfelvétel. Minden bizonnyal meg fog változni a véleményük -- és az életem, a karrierem lesz a tét. Tehát, ha eljönnek majd megnézni a BeLIEve-et, akkor is minden élőben a szemük előtt fog történni, és ezzel vége is lesz a kételkedésüknek."

Criss azt mondja, hogy a tornádó, ami a szájából árad ki és a nézőtérre is átterjed, még mindig benne van a műsortervben. "Csak várj, amíg meglátod a lebegést. Olyan elképesztő, hogy a többi bűvész sem fogja elhinni, mit művelünk. Bemegyek a nézők közé és valakit a saját székéről fogok a levegőbe emelni!"

A csúszással kapcsolatban így nyilatkozott Felix Rappaport, a Luxor elnöke: "A technikai és kivitelezési késedelmek nem rajtunk múlnak. Criss és a Cirque nem tudott tervezett időben bejutni az új színházba, így minden néhány héttel későbbre tolódott. Ez egy hatalmas vállalkozás -- talán a legtöbb kihívással rendelkező, amit valaha megkíséreltek a Stripen. Mindenki azt akarja, hogy tökéletes legyen, és az is lesz, minden simán folyik tovább a medrében."Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése