2014. 04. 26.

Parádésan tért vissza a BeLIEve!


Brittany Frederick, akinek a BeLIEve sorozat minden epizódjához olvashattuk az "5 dolog, amit megtudtunk ..." írásait, megnézte az első előadások egyikét. Az alábbiakban az ő beszámolóját foglaltam össze.

A Criss Angel BeLIEve visszatért és egyre jobb lesz. Amerika első számú bűvészműsora visszatért a Luxor Hotelbe április 15-én, és éppen olyan teltházzal folytatja, ahol januárban abbahagyta.

Ha Criss nemrég történt jelentős sérülését nem említenék meg a műsor tetőpontja táján, nem lehetne észrevenni a különbséget. Aki nincs képben: Criss nem a körmét törte le. A dupla kényszerzubbonyos szabadulása közben a Times Square-en múlt ősszel derült ki, hogy súlyosan megsérült a válla; többek között leszakadt a karizma a csontjáról.

Ismerve a sérülése súlyosságát és a hivatása fizikai követelményeit, joggal támadhatott az emberben némi kételkedés a visszatérését illetően. Valójában senki nem hibáztatta volna, ha még néhány hónapra összepakolta volna a holmiját, és kivette volna a jól megérdemelt szabadságát, elmenekülve a szigorú műsorrendje elől. Olyan dolgot vészelt át, ami a legtöbb embert kispadra küldött volna.

De egy szünet nem fért volna össze Criss jól ismert elkötelezettségével a rajongói és a csapata iránt.
A BeLIEve-vel majdnem egészen a műtét napjáig fellépett, aztán a korlátozott ideig futó produkciója, a MAGICjam következett, hogy minden menjen tovább addig, amíg teljesen vissza nem tér.

És amikor a BeLIEve-et újra úgy tudta színpadra állítani, mint azelőtt, - már Las Vegas legjobb live show-jaként, - előrelátó módon folytatta tovább a fejlesztését.

Az "új" BeLIEve, ahogy hívni fogjuk, most is tartalmazza elődje legjobb részeit. A fő műsorszámok, amelyek annyira lenyűgöztek bennünket, megmaradtak, mint például a megtévesztően visszafogott borotvapengés mutatvány, amely kivétel nélkül mindig a székünkhöz szögezett bennünket, ahogy Houdini Metamorfózisának Criss-féle verziója is.

A közönségnek abban az örömben is része lehet, hogy láthatja a tehetséges Krystyn Lambert fellépését, aki a BeLIEve-vel maradt, miután szerepelt a MAGICjam-ben. Eddig soha nem látott elemek is bekerültek, mint például az új nyitószám, és egyéb friss illúziók, amelyek még mindig ugyanazt a csodálatot váltják ki, mint amelyek megalkotásában Criss annyira jó.

Annyit mondhatunk, hogy ez csak a kezdet, még több új mutatvány van készülőben. A legfontosabb az, hogy maga a pasi még mindig a legjobb formájában van. Ahogy már feljebb említettük, ha az ember nem tudja, hogy komoly műtéten van túl, nem tudná megmondani abból, ahogy előad. Nincs semmilyen látható különbség az előtte és az utána történő fellépései között, semmi olyan érzés, mintha valamit a körülmények miatt visszatartana.

És a show igazi lelke - Criss kapcsolata a közönségével, a kedvessége és a karizmája, amellyel színpadra lép - még mindig élő és lélegző. Még mindig képes megosztani a közönségével a szeretetet és a szenvedélyt, amelyet a bűvészet iránt érez, miközben úgy láttatja velünk ezt a történelmi művészetet, ahogyan ő látja. Ez soha nem változik.

Visszatérése óta a BeLIEve teltházas és hihetetlenül könnyű megérteni, hogy miért. Nemcsak, hogy Las Vegas leglenyűgözőbb műsora tért vissza vele, hanem igyekszik túlszárnyalni a saját maga által magasra tett mércét.

Kételkedésre semmi ok, és előre örülünk, alig várjuk. 
Üdv újra itt, BeLIEve, csodás látni téged!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése