2014. 01. 13.

Criss Angel háromórás vállműtéten van túl

2014.01.08. szerda | Criss a műtét után
Criss Angel pihen és jól van a háromórás vállműtét után. | Robin Leach cikke | 2014.01.09. | Kapcsolódó cikkek: lásd. "sérülés" címke, illetve ebben a cikkben található linkek |

Criss január 7-i Twitter üzenete szerint a műtét reggel 7 órakor vette kezdetét, és mint megtudtuk, három órán keresztül tartott. Az orvosok rendbe hozták Criss jobb vállának rotátorköpenyét, amely két helyen is el volt szakadva, valamint egy bal oldali izmot is.
A sérülések az elmúlt évek során alakultak ki és súlyosbodtak a szabadulási kísérletek során. Neal S. ElAttrache sportsebész orvos (a Los Angeles Dodgers és Kobe Bryant, a Los Angeles Lakers kosaras sztárjának orvosa) irányította a keddi előkészületeket és hajtotta végre szerdán a műtétet.
 
Ősszel a dupla kényszerzubbonyos, fejjel lefelé lógva történő szabadulás a Times Square-en adta meg a kegyelemdöfést a vállának - nehezítésképpen egy 20 kilós súly is a nyakára volt hurkolva. Négy perc után tudta mindkét karját kiszabadítani, akkor már képes volt leszedni a kötelet a nyakáról. A teljes szabadulás 11 percig tartott, az erőlködés következtében a meglévő sérülések mellé még egy izomszakadást is sikerült begyűjtenie. Már csak másfél milliméter és teljesen szétszakadt volna a vállizma.
„Erős fájdalmaim vannak. Állandóan fáj, először mindig rosszabb lesz, mielőtt enyhülne. Kés alá kell feküdnöm. Nincs más választásom. Máskülönben maradandó károsodást szenvedek és többé már nem léphetek színpadra. Már túl sokáig halogattam”nyilatkozta.

A nemrég ötödik születésnapját ünneplő BeLIEve című Cirque du Soleil sikershow-ja április elejéig a megszokott formában szünetelni fog. A műtét után egy 11 napos rehabilitáció vette kezdetét, amely végén Criss ismét dolgozik majd, mivel február 4-én elindítja a MagicJam című, kitűnő bűvészeket felvonultató ideiglenes műsorát, amelyben vendégszereplőként fog feltűnni. Szerepelni fog benne a BeLIEve tévésorozatból (és a Mindfreakből) ismert Banachek, a szintén bűvész Nathan Burton és az ifjú tehetség, Krystyn Lambert.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése